Tobi Clima

Сервиз

Фирмата предлага гаранционно и извънгаранционно обслужване на климатични и вентилационни съоражения. Възможност за абонаментно обслужване.

Ако откриете нещо необичайно в работата на климатика, не се опитвайте сами да отстраните проблема в самия климатик. Проверете другите фактори, които могат да доведат до нормалната работа на вашия климатик

Дали климатика е включен в контакта.

Дали предпазителите (бушоните) на електрическото табло за изправни.

Дали филтрите на вътрешното тяло на климатика не са препълнени с домашен прах.

В какъв режим работи вашия климатик (случайно да не сте го превключили на охлаждане, а всъщност да целите отопление)

Каква температура сте задали - възможно е да сте задали по-ниска (по-висока) температура от желаната и климатика да е изключил.

Понякога климатиците не успяват да климатизират помещенията поради често отваряне на врати и прозорци

Ако сте спестили известно количество пари, като сте избрали климатик с по-ниска мощност, най-верояно ще му е необходимо малко повече време за да стопли или охлади помещението. В този случай е необходимо да изчакате повече време вашия климатик без да го изключвате, особенно когато темературите са или много ниски през зимата или много високи през лятото.

През зимата, когато сте отсъствали за известно време понякога се случва вашия климатик да ви изненада неприятно и да не започне нормална работа. Ефекта се състои в 2-3 минути работа след включване и след това се изключва целия климатик. Това може да се дължи на няколко причини. Някой климатици имат вградена защита, която сработва, когато температурите от вън са много ниски и температурата в стаята също е прекално ниска. В този случай компресора не успява да повиши налягането на фреона в рамките на необходимото време и централния контролер го отчита като сериозен проблем изискващ намесата на специалист от сервиз за климатици.

Ако използвате климатици мулти сплит проверете случайно да не сте задали режим на охлаждане на някое от телата.  Това е доста срещана грешка при използването на този тип климатици. Грешни команди към климатици мулти сплит няма доведат до повреда, просто на вътрешните тела ще се появи индикация за грешка в алгоритъма, която неспециалист едва ли ще и обърне внимание.

Много често в България се случва електрозахранването чуствително да се отклонява от стандартното 220V, особенно при върхови натоварвания в мрежата. Ако нямата съответна квалификация не се опитвайте да проверявате дали това е причината за нефункционирането на вашия климатик. Може да се стигне до фатален изход.  Много климатици могат да детектират този проблем и да преустановят работата си за да се избегнат повреди в уреда, тъй като недостатъчното електрозахранване може да доведе до изгаряне на компресора. За съжаление при повечето климатици е много по-вероятно да изгори компресора, понеже никъде в света не е нормално електрозахранването да е ниско и повечето производители на климатици игнорират този проблем
Ако сте проверили всички тези фактори и те са наред, повикайте специалисти от сервиз за климатици!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност